Simhallen kanske stänger - här är förklaringen

Corona-krisen slår hårt mot Gullringens simhall som till följd av vikande besökarantal tvingats permittera sin personal och minska ner på öppettiderna.

Antalet badgäster har minskat drastiskt i Gullringens simhall sedan coronautbrottets början.

Antalet badgäster har minskat drastiskt i Gullringens simhall sedan coronautbrottets början.

Foto: Henrik Nestor

Gullringen2020-05-07 18:00

– Vi påverkas mycket rent ekonomiskt, för vi får mindre och mindre besök, berättar Kenneth Björklund, ordförande i Gullringens simhall ekonomiska förening. 

Kenneth Björklund ser ett tydligt samband mellan corona-utbrottet och allt färre badgäster. Redan i början av mars när pandemin bröt ut på allvar i Sverige började besökarantalet att vika och nu är det glest mellan badgästerna.

– Besöksmässigt har det gått ner kanske en 70-80 personer per dag i snitt skulle jag tro, säger han.

Aktiviteter som vattengympa har ställts in och den årliga simskolan som hålls i början av sommaren kommer också bli inställt. Simhallen sysselsätter fyra personer. Nu har all personal korttidspermitterats. Till följd av den kortare arbetstiden har man också minskat ner på simhallens öppettider till att nu bara ha öppet fyra dagar i veckan. 

Hur mycket tappar ni rent ekonomiskt?

– Jag har ingen siffra. Men om du tar kanske 50 badare om dagen och det är ju 55 kronor för vuxen, så det är klart att det är några tusenlappar. Vi är ju en ekonomisk förening och vi har inte så mycket pengar, säger han. 

Hur framtiden ser ut är ovisst.

– Vi får väl se vad som händer nu, vi kanske måste stänga helt. Det vet vi inte än heller. Vi kan ju inte tära på vår kassa men vi har personal som vi måste ta hänsyn till. Den vill vi ju gärna kunna behålla in i det längsta, avslutar Kenneth Björklund. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!