Klart: Deras semla är Sveriges godaste

Nu är det klart. Sveriges godaste semlor görs på Stigs Konditori i Gullringen. På onsdagen presenterades nämligen resultatet av Arlas landsomfattande tävling. ”Det är faktiskt svårt att förstå”, säger ägaren Tomas Andersson.

Semlan från Stigs Konditori i Gullringen har röstats fram som Sveriges godaste.

Semlan från Stigs Konditori i Gullringen har röstats fram som Sveriges godaste.

Foto: Stigs konditori gullringen

Gullringen2019-03-06 14:15

För andra året i rad tog Stigs Konditori i Gullringen hem tävlingen ”Stans bästa semla”, som arrangeras av Arla. På Arlas hemsida har allmänheten kunnat rösta på vilket café/bageri som gör den godaste semlan i Sverige, och visst gick det hem den här gången också för Tomas och Harriet Andersson i Gullringen.

– Jättekul och faktiskt svårt att förstå. Jag kan inte annat än tacka alla våra fantastiska och trogna kunder. Sedan är det klart att vi måste göra nåt rätt, säger en strålande glad Tomas Andersson.

Vad är hemligheten bakom den perfekta semlan?

– Lägg ett bud! skrattar Tomas.

– Det finns många detaljer som spelar in. Dels producerar vi semlor hela dagarna, vilket gör att de ofta är hoplagda bara någon halvtimme innan kunden äter den. Sedan lägger vi riktigt mycket kraft på en god bulldeg. Och ja, smeten innehåller grädde, berättar Tomas.

När Tomas började inom yrket gjorde man semlor på fettisdagen och några tisdagar till. Nu är det full körning från nyår till påsk.

– Februari har varit fantastisk för oss. I går gjorde vi 2500 semlor och det rullar på varje dag. Påsken ligger ju dessutom sent i år, så det kommer bli en kanonsäsong.

Hur Tomas ska fira vinsten vet han inte riktigt än.

– Jag har ätit så få i år, så det kanske får bli med en semla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!