HĂ€r föds en tradition – satsar pĂ„ loppis och biltrĂ€ff

"Det behöver hÀnda lite mer i vÄrt lilla samhÀlle." Conny Gunnarsson och de andra i Gullringens Bygdeförening jobbar för att skapa en ny tradition.

Det var en hel del Gullringsbor som förlade sin söndagspromenad till bygdesföreningens kombinerade biltrÀff och bakluckeloppis.

Det var en hel del Gullringsbor som förlade sin söndagspromenad till bygdesföreningens kombinerade biltrÀff och bakluckeloppis.

Foto: Olof Carlson

Gullringen2022-07-10 18:00
undefined
Europeer i olika skick. Den del blanka som bara den, andra sÄg ut att komma direkt frÄn hönshuset.

Genom att blanda bakluckeloppis och biltrÀffar hoppas man skapa ett eget koncept, och av tillströmningen pÄ söndagens premiÀr att döma sÄ hÄller idén. Tanken Àr att det ska bli Äterkommande.

– Vi kommer att köra varannan söndag framöver, sĂ€ger Conny Gunnarsson, nĂ€sta gĂ„ng blir den 24:e. Vi vet ju att bĂ„de bilintresset och loppisintresset Ă€r stort hĂ€r i takten.

Han hĂ„ller tummarna för att evenemanget ska vĂ€xa till sig framöver. SĂ„ hĂ€r inledningsvis var det dryga tiotalet loppishandlare som dukade upp vad som fanns i deras bakluckor. 

undefined
Saabar frÄn tre olika generationer fanns pÄ plats. FrÄn tvÄtakt till turbo. HÀr Àr tvÄ av dem.

Det var en hel del gamla bilar i de mest varierande skick som stÀlldes ut för beskÄdan pÄ grÀsytan dÀr gamla Gullringshuskontoret lÄg tidigare. Allt frÄn amerikanska slagskepp av 50-talsmodell, till européer i de mest skiftande former, fÀrger och skick. NÄgra glÀnste ordentligt i solskenet, medan andra mest sÄg ut att komma direkt frÄn hönshuset.

Bland veteranfordonen fanns inte mindre Àn tre olika generationer Saabar. En grön "gurksnutt" med tillhörande tÀltvagn, en trubbnos med tvÄtaktsmotor och sÄ en 9-5 av den sista modellen som togs fram i TrollhÀttefabriken.

undefined
NÄgra tvÄhjulingar fanns ocksÄ att titta pÄ under söndagen.

Men den hÀr kombinerade biltrÀffen och loppisen Àr lÄngt ifrÄn det enda bygdeföreningen jobbar med. Just pÄ pÄgÄr planeringen för fullt inför Gullringsdagen i augusti.

– Det ska bli en riktig hemvĂ€ndardag, med mĂ„nga olika aktiviteter, sĂ€ger Conny Gunnarsson. En kubbtĂ€vling och en krockettĂ€vling i samverkan med vĂ€rdshuset kommer det ocksĂ„ att bli.

undefined
Grillkorv med bröd, livets nödtorft som hÄller svenskarna vid liv pÄ sommaren.
Amerikanska slagskepp glittrade i solskenet, vÀl inramade av "SmeÄna" som den kallas i Gullringen.
Amerikanska slagskepp glittrade i solskenet, vÀl inramade av "SmeÄna" som den kallas i Gullringen.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!