Fortsatt verksamhet för simhallen – trots oviss framtid

Framtiden är osäker för Gullringens simhall, men man har öppet och kommer att hålla simskola under hösten.

Simhallens ordförande Kenneth Björklund berättar om pågående diskussioner för att säkra simhallens framtid.

Simhallens ordförande Kenneth Björklund berättar om pågående diskussioner för att säkra simhallens framtid.

Foto: Henrik Nestor

Gullringen2020-08-29 06:00

I juni rapporterade vi om hur Gullringens simhall drabbats av coronapandemin. Under fredagen berättade simhallens styrelseordförande Kenneth Björklund att man fortfarande har väldigt få besökare, samt att man håller begränsade öppettider.

I nuläget har simhallen öppet fyra dagar i veckan på eftermiddagar och kvällar. Vissa aktiviteter är inställda, exempelvis den vattengympa man under våren fick lägga ner för att skydda de äldre, enligt Björklund.

– Vi får ta det vecka för vecka, menar han.

Under hösten kommer man trots allt att driva simskola och en kurs i krålsim, men med förhållningsregler. Björklund förklarar att man delar upp deltagarna i grupper, och att det i dagsläget är runt 15-20 stycken som är anmälda till simskolan.

Simhallens framtid är oviss. Björklund berättar att man arbetar på ett förnyat avtal med Vimmerby kommun gällande driftbidrag, samtidigt som man planerar att ta upp dialogen om ett avtal med Kinda kommun.

– Vår ekonomi tål inte det avtal vi har nu med Vimmerby kommun, säger Björklund.

Anton Palmér är fritidssamordnare på Vimmerby kommun. Han säger att man är väl medvetna om att simhallen lider samt att man har en kontinuerlig dialog med Björklund. Palmér menar att ett nytt avtal som börjar gälla 2021 kommer att skrivas, och att man i det aktuella budget- och bidragsarbetet har simhallen i åtanke.

– Såklart vi måste ha en simhall i kommunen. Vi (kommunen, reds. anm.) har ett stort ansvar att hjälpa till, säger Palmér.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!