Dags för ny säsong på nöjesstället

På lördag startar Pumpen upp igen. Först ut är bland annat bandet Sannex.

Pumpen drar igång igen på lördag och hösten kommer att bjuda på många olika band och konserter.

Pumpen drar igång igen på lördag och hösten kommer att bjuda på många olika band och konserter.

Foto: Morgan Karlsson

Gullringen2019-09-13 17:00

På lördag drar nöjesstället Pumpen i Södra Vi, igång säsongen igen för hösten efter sommaren. För cirka tio år sedan bytte verksamheten ägare. Nu drivs det av idrottsföreningen Gullringen Nöje. På nöjesstället anordnas bland annat dans till olika dansband, samt pub och konserter

Går verksamheten runt trots att ni är belägna på ett litet ställe?

 – Ja det gör vi. Dansfolket åker gärna många mil för att få dansa till just sitt favoritdansband. De följer helt enkelt sitt dansband och därför spelar det ju ingen roll att vi finns just här. Eftersom vi har både dansband, pub och rena konserter så lockar vi många. Vi har ett brett spektra, säger Lena Josefsson, arrangör för Gullringen Nöje.

Nöjesstället har också konserter på stora scenen där dansen annars brukar vara och en pub med coverband eller DJ. Höstens band är bokade och under nio lördagar fram till juldagen anordnas dans.

–  På lördag får vi hit Sannex. I puben spelar Kevin Walker samt en DJ. Sen kommer Barbados den 28 september och vi får även hit Lifvens som ska spela i vår pub, de kommer från Hultsfred. Emil Assergård gör en ren konsert på vår oktoberfest, säger hon. 

Pumpen kommer under hösten att ha flera olika danstillfällen med kända dansband, men det blir inte bara dans, menar arrangörerna.  

–  Många tror att Pumpen bara är för dansare men så är det inte eftersom vi har konserter och puben också, säger Lena Josefsson. 

Karta: Södra Vi
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!