Då hoppas simhallen kunna öppna för allmänheten igen

I över ett år har Gullringens simhall varit stängd för allmänheten och föreningen bakom har gjort ett stort tapp ekonomiskt. Men nu börjar man blicka framåt mot ett nytt öppningsdatum.

Ordförande Kenneth Björklund börjar se ljuset i tunneln. Nu hoppas man kunna öppna upp simhallen i början av augusti.

Ordförande Kenneth Björklund börjar se ljuset i tunneln. Nu hoppas man kunna öppna upp simhallen i början av augusti.

Foto: Henrik Nestor

Gullringen2021-05-27 21:00

– Vi har ju försökt att hålla oss rullande under pandemin. Vi har inte haft öppet för allmänheten, men vi har försökt att hyra ut hallen till åtta personer åt gången och då är det framförallt familjer som hyrt, säger Kenneth Björklund, ordförande i Gullringens simhall ekonomiska förening. 

I slutet av april 2020 stängde man simhallen för allmänheten och det har medfört stora ekonomiska tapp för föreningen.

– Vi tappar intäkter, vi har säkert tappat 100 000 per månad ungefär. Sen får vi lite kommunala bidrag, men det motsvarar inte vad vi förlorar. Vi har klarat oss tack vare uthyrningarna hyfsat ändå, men det tär på vår ekonomi. 

Uthyrningen av simhallen har rullat på bättre än vad man väntat sig berättar Björklund.

– Det har varit många som bokat under vinterhalvåret. Vi har ändå hyrt ut två, tre gånger om dagen. Vissa helger har det varit uthyrt vid fem tillfällen per dag och det hade vi inte räknat med. 

Planen är att köra igång mer som vanligt med öppet för allmänheten och vattengympa från och med vecka 32, alltså i början av augusti. 

– Det känns jättebra. Vi har haft mycket förfrågningar om när vi kan öppna och hur det ser ut. Vi har fått en del nya medlemmar som har kommit till under den här perioden för att stötta upp, säger Björklund och fortsätter:

– Nu ser vi ljuset i tunneln, nu blickar vi framåt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!