Gullringen fick jubla – till slut

Gullringen hade problem med Ekhagen – i 80 minuter. Sedan väntade rena rama målfesten.

Gullringens målskyttar: Rasmus Bexell, Erik Lindblad, Kevin Gaines och Isack Thuresson.

FOTBOLL2018-05-12 16:47

När Isack Thuresson nickade in 2–1 i den 80:e matchminuten släppte de värsta nervknutarna på Gullemon.

Av bara farten kom 3–1, 4–1 och 5–1. Därmed tog Gullringen tre planenliga poäng mot Ekhagen.

– Skönt att vi äntligen fick fart på målskyttet. Det har vi haft problem med i säsongsinledningen, säger tränaren Daniel Ohlsson.

Gullringen dominerade lördagens match och borde ha avgjort den betydligt tidigare. Men skärpan i de avgörande momenten saknades.

– Den första halvleken var dålig. Men trots det borde vi ha haft 2–0 i paus, tycker Ohlsson.

Istället var det Ekhagen som ledde med 1–0 efter 45 minuters spel. Ett inte allt för märkvärdigt skott i den 15:e minuten letade sig in bakom Marcin Muszka, som annars inlett den här säsongen strålande.

Nu spelar det målet mindre roll.

Gullringen kom tillbaka alltså i den andra halvleken och vann full rättvist. Det kändes mest som en tidsfråga innan hemmalaget skulle få hål på Ekhagen.

Målskyttar: Isack Thuresson 2, Rasmus Bexell (straff), Kevin Gaines, Erik Lindblad.