Problem med gatlampor – då ska det vara löst

Decembermörkret lägger sig extra tungt över Gårdveda och delar av Järnforsen. Sedan några veckor tillbaka har gatubelysningen slutat fungera på några av gatorna.

Så här på dagtid är det ljust och glatt. Men när decembermörkret faller, blir det svart ordentligt i Gårdveda. Många reagerar på att gatlyset inte fungerar.

Så här på dagtid är det ljust och glatt. Men när decembermörkret faller, blir det svart ordentligt i Gårdveda. Många reagerar på att gatlyset inte fungerar.

Foto: Olof Carlson

Gårdveda2022-12-16 14:15

– Det har varit mörkt här i en vecka nu, säger Gårdvedabon Bronson Månson, som tycker att felsökningen dragit ut på tiden.

– Det är inte 1800-talet längre, säger han, med dagens teknik borde det gå snabbare att hitta felet. Det finns utrustning så att man kan följa hur strömmen går i ledningarna. 

Under fredagen kunde tekniker dock lokalisera felet, berättar Alexander Henningsson, som ansvarar för gatubelysningen. 

– Så i kväll ska förhoppningsvis Gårdveda vara igång igen, säger han på fredagen.

Han berättar också att felet i Virserum är lokaliserat och det visade sig falla under Trafikverkets domäner, så ärendet är överlämnat dit.

Även i Järeda och Björneström är det problem med gatubelysningen. Det är flera fel som inträffat nästan samtidigt, eller i alla fall med någon veckas mellanrum.

– Felet i Järeda började för kanske tre veckor sedan, säger Alexander Henningsson, sedan har de andra inträffat efter hand.

Men något direkt samband mellan felen kan han inte se.

– Där är läget fortfarande oförändrat efter fredagens arbete, säger Alexander Henningsson.

Även i Hultsfred är gatljuset släckt på en liten bit av Aspedalsgatan, in mot gamla Netto till. Här hoppas och tror Henningsson att en inkoppling kommer att ske i nästan vecka.

Under tiden som felsökningen pågått har många gatlampor lyst även på dagtid vilket fått en del personer att reagera. Men det är ett sätt att spåra felen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!