Stallet snart klart för inflytt

Nu lägger hantverkarna sista handen vid det nya stallet på ridskolan i Gamleby. Planerad inflytt är början–mitten på april.

Jennie Norström inne i det totalrenoverade stallet, som nu nästan är helt klart för inflytt.

Jennie Norström inne i det totalrenoverade stallet, som nu nästan är helt klart för inflytt.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Gamleby2019-04-01 06:00

Jennie Norström från Gamleby Ridklubb visar runt i det totalrenoverade stallet på ridskolan. Endast taket återstår av det gamla.

– Det har varit en lång resa, så det känns otroligt skönt. Det är som ett helt nytt stall, säger hon.

Enda nackdelen är att antalet boxar blev färre än vad de hade önskat, så att de nu har 21 i nya plus fyra i lilla stallet. Gamla stallet rymde från början 32 hästar, men då var det i spiltor. Sedan tillkom det några boxar också.

Utöver detta finns ett lösdriftsstall, där det i dag går fyra–fem hästar.

– Vi har säkert tio hästar på kö in. Det är privatelever som vill ha sina hästar på anläggningen, säger Jennie.

Det nya stallet är högre i tak och målat i ljusa färger, vilket ger ett luftigt intryck. Över hela golvet ligger en gummimatta, som dämpar ljud och är skön att gå på för hästarna.

Inuti stallet finns flera separata rum. Det är två sadelkammare, en toalett, en tvättstuga och ett torkrum för täcken och annat.

Foderautomater ska installeras, men det är inte klart än, så tillsvidare måste en tillbyggnad för förråd tas i anspråk för foderhantering.

Den som vill titta närmare på stallet kan passa på den 22 april, för då är det tävlingar på ridskolan med ungdomar från både Gamleby och Västervik.

– Nu ser vi fram emot att flytta in och bli av med den här tillfälliga lösningen, säger Jennie avslutningsvis och nickar mot det provisoriska stall som använts under vintern.

Jennie Norström med privathästen Sörbys Yust Lady utanför det totalrenoverade stallet.
Jennie Norström med privathästen Sörbys Yust Lady utanför det totalrenoverade stallet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!