Linnéas konditori tar över restaurangen i centrum

Linnéa och Fredrik Bjernersjö bestämde sig för att tacka ja. De ville ta över Linas skafferi i Gamleby köpcentrum.

Linnéa och Fredrik Bjernesjö har bestämt sig för att satsa på två ställen.

Linnéa och Fredrik Bjernesjö har bestämt sig för att satsa på två ställen.

Foto: Karin Hertz

Gamleby2021-10-29 19:00

– Det kändes rätt, säger Linnéa Bjernersjö när vi ses på Linnéas konditori på Västerviksvägen i Gamleby.

Bredvid henne sitter maken Fredrik. Nu ska även han satsa helhjärtat på det egna företaget.

– Vi behöver ett bra försäljningsställe, där det flödar mer folk och då är Gamleby köpcentrum perfekt, förklarar Fredrik Bjernersjö beslutet.

– Vi vill satsa på Gamleby och på vinterhalvåret kan vi ha många gäster, här är det ganska litet vintertid, säger Linnéa.

Planen är att öppna upp i Gamleby köpcentrum någon gång i december. Paret tänker satsa på lunch, men även försäljning av bakverk och bröd.

– Men först vill vi renovera. Vi vill ju sätta vår prägel på lokalen, så att det syns att det är Linnéas som flyttar in, säger Linnéa.

undefined
Linnéa och Fredrik Bjernesjö genomför satsningen tillsammans. Fredrik har tagit tjänstledigt från sitt jobb för att kunna satsa helhjärtat.

Fredrik Bjernersjö berättar att det är han och kocken Andreas Karlsson som kommer att jobba på nya Linnéas.

– Vi kommer driva både konditoriet och nya stället. Vi vill inte svika kunderna och stänga ner, säger Linnéa.

Är det inte lite vågat att driva två ställen?

– Det är vågat, säger Linnéa.

– Men vi tror på framtiden. Vi har väldigt bra produktionslokaler här. Och ett bageri skulle inte rymmas i lokalerna i Gamleby köpcentrum, säger Fredrik.

Fredrik och Linnéa Bjernersjö har planer på att anställa en person till konditoriet i samband med nysatsningen och de behöver dessutom anställa personal på timmar.

Linnéa Bjernersjö startade bageriet våren 2015 på Hagagatan. 2017 flyttade hon till Västerviksvägen. Nu tar hon nästa steg, tillsammans med maken.

undefined
Linnéa Bjernesjö startade upp sin verksamhet våren 2015. 2017 flyttade hon konditoriet till de nuvarande lokalerna. Nu är det dags för nästa steg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!