Kvinna avliden efter fredagens allvarliga olycka

Strax efter sju på fredagsmorgonen kom ett larm om en singelolycka på vägen mellan Gamleby och Odensvi. En kvinna fördes till sjukhus med svåra skador och efter lunch bekräftade polisen att hon är avliden.

Dödsolyckan inträffade på fredagsmorgonen, på väg 135 mellan Gamleby och Odensvi. Bromsspåren på vägen verkar sannolikt härröra från olyckan.

Dödsolyckan inträffade på fredagsmorgonen, på väg 135 mellan Gamleby och Odensvi. Bromsspåren på vägen verkar sannolikt härröra från olyckan.

Foto: Karin Hertz

Gamleby2022-09-02 14:21

Olyckan skede vid Älmkärr på väg 135 i höjd med sjön Rummen. Bilen körde av ännu okänd anledning av vägen och voltade.

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen.

Vid 13.35 gick polisen ut med att den kvinna som skadades i olyckan har avlidit. Hon är hemmahörande i norra Kalmar län, och är i 55-årsåldern, uppger regionens presstjänst. Anhöriga är underrättade.

– Bilen är bärgad. Man misstänker inget brott, men olyckan ska utredas, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson. 

I utredningen ska man också se över möjligheten att det kan handla om ett sjukdomsfall.

– Det jag kan säga är att bilen var kraftigt skadad och stod ute på en åker när vi kom dit, säger Evelina Olsson.

undefined
Så här ser slänten och åkerkanten ut där bilen körde ner. Det är torrt i marken, så det har inte blivit så mycket märken efter bilen.

Vår reporter på platsen, Karin Hertz, berättar att det syns svaga bromsspår i mitten av vägen, och att bilen åkt ner för en slänt ner mot åkern. Polisens uppgift om att bilen hittades 70 meter från vägen är svår att verifiera, den torra marken lämnar inte så mycket spår. 

Bromsspåren kan ju ha funnits där innan, men de i kombination med märkena i slänten tyder på att kvinnan kom körande västerifrån, i riktning mot Gamleby. 

Olyckan skapade viss trafikpåverkan under räddningsarbetet längs den smala 80-vägen. Vid 10-tiden flöt trafiken på som vanligt igen, enligt Trafikverket.

Karta: Här har olyckan skett
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!