Bolagets ägare: Det blir 30–35 nya jobb i Gamleby

Än är det oklart hur många anställda från Norrköping som följer med när Topformula flyttar sin produktion till Gamleby i vår. "Men jag kan säga att det kommer att röra sig om 30–35 nya jobb i Gamleby", säger företagets ägare Björn Thorén.

Björn Thorén hoppas att e-handelsmarknadsavdelningen placeras i Gamleby. Men det hänger på om man kan få tag i rätt kompetens lokalt eller om man kan locka till sig rätt kompetens någon annanstans ifrån.

Björn Thorén hoppas att e-handelsmarknadsavdelningen placeras i Gamleby. Men det hänger på om man kan få tag i rätt kompetens lokalt eller om man kan locka till sig rätt kompetens någon annanstans ifrån.

Foto: Karin Hertz/Arkiv

Gamleby2021-12-09 16:03

– Det finns ett rekryteringsbehov, betonar han när vi når honom över telefon på måndagskvällen.

Vad gäller den befintliga personalen är det ännu mycket som hänger i luften. Enligt Björn Thorén är det flera som ännu inte har bestämt sig.

– Vi har ett antal som vi vet kommer att följa med till Gamleby och några som har tackat nej. 

Och så finns det en ganska stor grupp som fortfarande är i valet och kvalet, låter Björn Thorén förstå.

Han poängterar också att yttre faktorer påverkar hur många nya tjänster det faktiskt blir i Gamleby.

– Det handlar till exempel om hur lätt eller svårt det blir att rekrytera den kompetens vi behöver.

En e-handelsmarknadsavdelning ska byggas upp och förhoppningen är att den ska vara placerad i Gamleby.

– Vi söker nu en "head of digital growth" som det så fint heter på engelska (en e-handelschef). Den personen ska sedan i sin tur rekrytera 4–5 personer till sin avdelning.

– Men om det blir svårt att hitta den rätta kompetensen kan det bli så att vi måste placera e-handelsmarknadsavdelningen någon annanstans i landet, kanske i någon av storstadsregionerna. I Stockholm eller Malmö till exempel.

I dag har Topformula ett 40-tal anställda totalt. Och under det kommande året är siktet inställt på att komma upp i 45–48 anställda i företaget, berättar Thorén.

Bolaget flyttar snart in i före detta Akzo-fabriken i Gamleby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!