Sagorna sätter sin prägel på Gamleby

Gamleby blir Sagobyn för en dag den 17 augusti. Evenemanget startar i centrum, men aktiviteter pågår även på andra håll i "bynn".

Johanna Nilsson, Maria Björkman och Anette Karlsson i samspråk om årets Sagobyn, som i år har en hel del aktiviteter på torget.

Johanna Nilsson, Maria Björkman och Anette Karlsson i samspråk om årets Sagobyn, som i år har en hel del aktiviteter på torget.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Gamleby2019-08-12 13:30

Som namnet kanske antyder, riktar sig evenemanget speciellt till yngre personer. Precis som vid Garpedagen, som arrangeras i Gamleby dagen därpå, är det fri entré och kostnadsfria aktiviteter hela dagen.

I Gamleby köpcentrum blir det ansiktsmålning, modevisning av maskeradkläder med Lilla Lekstugan och musikunderhållning. För det sistnämnda svarar musiker som senare under dagen medverkar vid en konsert i Gamleby kyrka.

– Det blir en familjekonsert helt enkelt, med kända sånger från sagans och filmens värld, säger Johanna Nilsson, en av de medverkande.

Övriga musiker är Anette Danielsson, Anna Jonassen och Aron Nilsson.

Jämfört med i fjol, blir det mer aktiviteter på torget i år. Det är dit som sagojakten går, under ledning av bröderna Erik och Ola Berg, som dessförinnan haft konsert med sitt band Qvennarn på centrum.

Efter sagocatwalk på torget, vankas gympa med Danzvett.

– De sjunger och gör rörelser, och så hänger barnen med på det, säger Maria Björkman från företagarföreningen.

Björkman är en av dem som har jobbat med förberedelserna inför Sagobyn, tillsammans med bland andra Johanna Nilsson från Svenska Kyrkan och centrumledare Anette Karlsson.

Bland övriga aktivteter kan nämnas trollrättegångar i tingshuset, med Tobias Ahlstedt som manusförfattare. Det blir också femkamp med tema enhörningar, ponnyridning, fågelskådning, fiskdamm, hoppland och flera utställare. Nikolas & Elina underhåller från scenen.

Tobias Ahlstedt har skrivit manus till trollrättegångarna.
Tobias Ahlstedt har skrivit manus till trollrättegångarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!