Populär pilgrimsvandring

Varje tisdag i sommar går en pilgrimsvandring i Loftahammar. Initiativet kommer från Birgitta Axelius, som är aktiv i församlingen. Fler och fler hittar till vandringarna, både lokalbefolkning och turister.

Maud Ericsson i täten för dagens pilgrimsvandrare i Loftahammar.

Maud Ericsson i täten för dagens pilgrimsvandrare i Loftahammar.

Foto: Anna Persdotter

Loftahammar2019-07-09 20:00

En pilgrimsvandring är vandring i naturen med andliga inslag. Tillsammans med Maj-Britt Söderlund har Birgitta Axelius tagit fram rutten på ungefär tre och en halv kilometer.

– Birgitta kom på att vi måste ha pilgrimsvandringar, vi har ju så fin natur här, säger Julia Wennström, diakon.

Just den här vandringen leds av Julia, som har valt verser ur psaltaren som ska väcka eftertanke.

Andra vandringar kommer att hållas av församlingens präst, av pedagogerna i kyrkan och av medlemmarna i församlingsrådet.

– Det blir en bra blandning, med både personal och frivilla, säger Julia.

Att gå på en pilgrimsvandring kan vara ett sätt att hitta ro i en stressig vardag, men också en chans att möta nya människor.

– Att möta sådana man aldrig träffat förut och ändå kunna prata om väldigt nära saker. Det är fint, säger Inger Johansson, en av vandrarna.

Och att det finns ett intresse är ingen tvekan om. Trots det något ostadiga vädret är det drygt tio vandrare som dykt upp den här tisdagen.

– Det blir större och större. Första gången var kyrkis med, så då var det ganska mycket barn, men annars var vi tre. Förra gången var vi åtta och nu är vi 11. Det är jätteroligt att det blivit så, säger Maj-Britt Söderlund.

För Regina Zepeda-Albexon har vandringarna blivit en möjlighet att lära känna fler i samhället.

– Jag har varit nästan varje gång och jag känner mig jättevälkommen. Och så får jag öva på min svenska, jag kommer från Latinamerika och har bara bott i Sverige i ett och ett halvt år.

En pilgrimsvandring innebär både möten och eftertanke.
En pilgrimsvandring innebär både möten och eftertanke.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!