Man död efter tågolyckan

En man i 30-årsåldern omkom efter en olycka mellan en personbil och ett tåg på onsdagen.

Foto:

Falerum2019-01-23 11:05

Klockan 10.54 inkom larmet till SOS. En personbil och ett tåg hade kolliderat vid en oövervakad järnvägsövergång mellan Falerum och Överum, strax söder om länsgränsen. Larmet togs direkt på allvar och ett stort pådrag inleddes. Sju enheter från räddningstjänsten, tre ambulanser och flera polispatruller skickades till olyckan. Samtidigt stoppades tågtrafiken mellan Falerum och Överums bruk.

Väl på plats kunde man konstatera att bilen blivit påkörd på passagerarsidan och släpats med tåget en kortare sträcka, innan den lagt sig på taket i diket vid sidan av järnvägen. En person färdades i bilen vid tillfället för olyckan. Personen lastades i ambulans och fördes till Västerviks sjukhus. Senare bekräftade polisen att mannen omkommit till följd av skadorna. Mannens anhöriga har underrättats.

Christl Gruvebäck bor i närheten av järnvägsövergången där olyckan inträffade och passerade platsen strax efter händelsen.

– Jag åkte förbi så nära jag kunde, men polisen hade satt upp hinder på vägen, så jag vände och åkte tillbaka hem. Precis då åkte en ambulans i ilfart mot Västervik.

Som invånare i området har Christl Gruvebäck själv reflekterat över de obevakade övergångarna.

– Det är jätteläskigt. Om tåget kom från Falerum har bilföraren bra sikt. Jag har koll på tågtiderna och har bott här i 40 år, men det har ändå hänt att tåget kört förbi precis när man hunnit passera. Man sitter och tänker på något annat.

Först klockan 15 på onsdagseftermiddagen kunde tågen börja rulla på sträckan igen.

Polisen kommer att utreda olyckan vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om