Workshopen, som är för ungdomar från hela kommunen, äger rum på ridskolan i Överum. Den är en del av det ettåriga ungdomsprojektet i Överum, som Kulturrådet har medfinansierat med 80 000 kronor.

– Författaren som ska komma är hästmänniska, så då frågade Åsa Österlöf om vi var intresserade att vara med. Vi hoppas att vi får ihop ett gäng, säger Mona Gustafsson från Överums hästsportförening.

Malin Eriksson skriver hästböcker för unga samt seriemanus och artiklar i tidningen Min Häst. Hon har även tävlat i medelsvår dressyr med egna hästar.

Workshopen, som riktar sig till ungdomar från tolv år, är gratis att vara med på. Deltagarna får göra skrivövningar och lära sig hur en författare arbetar.

Målet är att de ska kunna använda och utveckla sina egna häst- och ridkunskaper, men man behöver inte vara en aktiv ryttare för att vara med.

Projektet leds av bibliotekarien Åsa Österlöf och drivs i samarbete med Överums hästsportförening, Överums IK:s ungdomssektion, Överums fritidsgård och biblioteket i Överum.

Österlöf säger att de kommer att ha en liknande träff hos Överums IK, som de nu ska ha på ridskolan.

– Vi försöker möta ungdomarna där de befinner sig och lära känna dem bättre, säger hon.

Förhoppningen är att projektet ska leda till att fler unga besöker biblioteket. Den 31 oktober ska Susann Larzon, tillsammans med ungdomar, göra i ordning ungdomsavdelningen på biblioteket i Överum.