Det är den colombianska fotografen och dokumentärfilmaren Carolina Navas Guiterres som har gjort filmen.

Filmen "Fullhachede" utspelar sig i Carolinas hemstad Cali i Colombia och visningen i Gamleby folkhögskolas aula är gratis.

– Carolina har skildrat en dansgrupp som verkar i ett lite fattigare område som heter Agua Blanca. Det är ett ganska personligt och intimt porträtt av danskollektivet. Den visar starka kontraster mot det ganska hårda vardagliga livet och visar skillnaden mellan drömmar och krass verklighet, säger Simon Berg, ordförande i föreningen Gamleby för fotografi.

Artikelbild

| Carolina Navas Guiterres har dokumenterat ett danskollektiv. Dokumentärfilmen visas nu i Gamleby.

Den relativt nystartade föreningen har instiftat ett fotostipendium som gör det möjligt för fotografer från andra länder att komma till Gamleby för några veckors vistelse. Carolina Navas Guiterres är föreningens andra stipendiat och det är som stipendiat hon också har möjlighet att premiärvisa sin dokumentärfilm i Sverige.

– Carolina kommer själv att introducera filmen och även finnas på plats efteråt för att svara på frågor, säger Simon Berg.

Föreningen Gamleby för fotografi kommer att bjuda in fler fotografer under 2019. Nästa stipendiat anländer till Gamleby i mars, april och är elev på den afrikanska fotoskolan Market photo workshop.

– Där har några av de mest kända fotograferna i Afrika utbildat sig. Skolan är berömd för att ha låga avgifter och den är väldigt bra på att inkludera människor som kanske inte har möjlighet att utbilda sig av ekonomiska skäl, säger Simon Berg.