I lördags strömmade runt 300 besökare till Gamleby Folkpark då det var dags för evenemanget "Gasen i botten". Gruppen som lockade hit folkskaran var humorduon Pökerz och deras vänner, en samling artister som är ny för folkparken.

– Det här är en ny typ av föreställning för oss, det var länge sedan vi hade rockabilly-tema i folkparken, säger Elsy Strid-Söderberg från Gamleby Folkparksförening.

Det tema som Elsy Strid-Söderberg nämner gick att se tecken på. Bland annat genom att det stod en samling veteranbilar nere vid folkparksparkeringen och där hölls det fest parallellt med festligheterna i folkparken.

Artikelbild

| Full fart på i folkparken när Ronnie Hultstrand och André Rogne Johansson drog igång sin "Ronny och Ragge" show.

Temat blir för en del nostalgiskt och nostalgin sken på dansgolvet när "Dj Griffin" värmde upp publiken med både äldre och moderna hits; Det svängdes vilt på höfterna i danshallen. När Griffin fått igång publiken klev Eddie Nilsson upp på scen, en artist som sedan 2002 framfört covers på Eddie Meduza. Publiken kände igen texterna från Meduza och när det var tid för Eddie Nilsson att kliva av scenen tog istället publiken klivet upp på scen och dansade med artisten. När klockan började närma sig midnatt var det dags för kvällens paradnummer: Pökerz. Bandet är en duo bestående av Ronnie Hulstrand och André Rogne Johansson som sedan 2016 spelar en "Ronny och Ragge-show" baserad på sångerna och karaktärerna från 1990-tals serien. Även i Pökerz framträdande är nostalgi ett tydligt tema, duon var utklädda med den ikoniska raggarutstyrseln: jeansväst, gällivarehäng och polisonger.