Runt 20 personer spelar boule i Loftahammar året om. Sommartid kan de vara över 30. 

Tidigare hade klubben en inomhusbana i Hallmare, men den fick de lämna 2017 och nu åker de till Överum på vintrarna, där de får låna en lokal hos Överums tennis- och bouleklubb.

– Men det är ju inte alla som vill åka dit. Det kostar ju en del och tid tar det, säger Astrid Grönros från Loftahammars bouleklubb.

Hon får medhåll av klubbens ordförande, Bosse Gustavsson:

– Det är svårare att få ihop lag på vintern, när vi spelar tävlingar, säger han.

 

Eftersom det är tävlingar året om, behöver de kunna hålla igång och träna året om. Dessutom vill de träffas.

Artikelbild

| Inge Ståhlgren har precis kastat klotet.

– Det är mycket det sociala, att vi sätter oss ner och fikar och pratar. Vi pensionärer behöver det här. Det är friskvård på högsta nivå, säger Astrid Grönros, som får "abstinensbesvär" om hon inte får spela boule.

 

Artikelbild

| Hundarna Hedvig och Bea väntar i skuggan under bänken.

Nu hoppas hon att det finns någon lada eller liknande i trakten som de kan få anlägga boulebanor i. Helst ska det finnas plats för fyra banor med måtten 4 gånger 14 meter. 

Värme är inte nödvändigt. Det går att värma upp tillfälligt med byggfläktar när de ska spela. En toalett eller bajamaja vore dock bra.

Artikelbild

| Bosse Gustavsson och Astrid Grönros spelar boule.

Loftahammars bouleklubb bildades 1995. Föreningen har sin anläggning på Hammarvallen i Loftahammar. Från början var det bara två banor. Det var de två som ligger närmast den lilla klubbstugan, med vidbyggd fikadel under tak i förlängningen. De två banorna närmast skogen blev klara 1999.