Äkta vigsel på bröllopsmässa

Lördagens fest- och bröllopsmässa i Gamleby köpcentrum blev en succé och för mässans brudpar, Jimmy Wagenius och Elin Andersson, förstås ett minne för livet.

Låtsasbrudparet Emma Wretman och Simon Karlsson med ett flertal andra modeller.

Låtsasbrudparet Emma Wretman och Simon Karlsson med ett flertal andra modeller.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Gamleby2019-02-16 19:00

Det var många som ville vara med när de blivande makarna Jimmy Wagenius och Elin Andersson från Misterhult valde att gifta sig på fest- och bröllopsmässan i Gamleby.

Vi träffar dem drygt en timme innan det är dags. Då står Jimmy, som snart ska heta Andersson, och passar parets båda barn; Charlie och Saga Andersson, som är tre år respektive sju månader.

Hur känns det?

– Lite nervöst, med tanke på hur mycket folk det blev, säger Jimmy.

Men om han är nervös, är det inget emot hur hon känner sig, där hon sitter i frisörstolen:

– Det är jättenervöst, men samtidigt roligt.

Hon berättar att han friade för flera år sedan, men det har inte blivit av förrän nu att de gifte sig. När hon ställde upp i tävlingen om att vara med, trodde hon aldrig att de skulle vinna. Men så blev det alltså.

Fest- och bröllopsmässan arrangerades av MaFo Festkläder, Svenska Kyrkan och Gamleby Köpcentrum med en rad sponsorer och olika utställare.

Publiken bjöds på musik och flera modevisningar. Först visades brudklänningar. Vi fick också se andra typer av festklännigar och sedan en separat visning med balklänningar, innan låtsasbrudparet Emma Wretman och Simon Karlsson och deras sällskap visade klädsel vid ett frackbröllop.

Efteråt fortsatte festligheterna i Svenska Kyrkans regi, då det blev utställning av brudkronor och dopklänningar och sedan en kärlekskonsert.

Många kom till Gamleby köpcentrum under lördagens fest- och bröllopsmässa.
Många kom till Gamleby köpcentrum under lördagens fest- och bröllopsmässa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!