Barn fick prova på slöjd på Frödinge Bygdegård

Både vävning och att bygga en fågelholk hanns med när Frödinge Bygdegård arrangerade ett tredagarsläger med slöjdtema för barn.

Olle Karlsson, Tor Olsson, Elsa Tunek, Theo Carlsson och Tyra Andersson visar upp sina olika skapelser från slöjdlägret.

Olle Karlsson, Tor Olsson, Elsa Tunek, Theo Carlsson och Tyra Andersson visar upp sina olika skapelser från slöjdlägret.

Foto: Johannes Widergren

Frödinge2021-08-13 07:10

Efter att förra årets tillverkning av käpphästar gjorde succé arrangerade Frödinge Bygdegård, ihop med kommunen, ett slöjdläger för unga mellan sju och 14 år. Lägret pågick mellan tisdagen och torsdagen och på schemat stod både träslöjd och syslöjd.

I år deltog sex barn och kreativiteten flödade. Det man främst jobbade med var att väva och bygga fågelholkar. Åttaåriga Elsa Tunek säger att hon till och med drömde att hon vävde första natten efter lägret. 

– Det är jättejätteroligt! Jag har gjort den här, säger hon och håller upp en mestadels blå och grön väv.

Elsa och de andra barnen började med att först rita upp varsin skiss för att ha något att utgå ifrån.

– Ja fast den ser ju absolut inte likadan ut. Men det behöver inte bli så likt skissen, det är mest ett förslag, säger hon.

Elsa har också byggt en fågelholk som hon ska sätta upp i ett träd bredvid en annan fågelholk hon byggde för några år sedan.

– Jag tyckte att det var roligast att bygga fågelholken, säger Olle Karlsson, som också är åtta år.

Inte ens på rasterna har barnen kunnat hålla sig från skapandet utan har hittat på en liten teaterpjäs på bygdegårdens scen.

– Det handlar om två tigrar som rymmer från ett zoo och två som ska fånga tillbaka dem, säger Elsa Tunek.

Susanne Larzon från Västervik har varit en av handledarna under lägret och hon tycker att det är viktigt att barn får möjlighet att slöjda.

– Det har varit jättekul! Barnen är så otroligt kreativa och det tycker jag är fantastiskt. 

Åttaåriga Olle Karlsson tyckte att det var roligt att bygga en fågelholk.
Åttaåriga Olle Karlsson tyckte att det var roligt att bygga en fågelholk.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!