Debatt Svar på debattartikeln ”Pinsamt låga ambitioner hos majoriteten” publicerad den 26 augusti.

I en debattartikel i Vimmerby tidning går Socialdemokraterna till angrepp mot kommunalrådet Ingela Nilsson Nachtweij om att hon haft sex månader vid makten och ingenting händer. Men vad gjorde förra mandatperiodens majoritet för Vimmerby kommuns invånare?

Inför valet 2014 lovades att det inte skulle bli någon skattehöjning. Vad hände? Jo det dröjde inte länge från valet så höjdes skatten med 50 öre.

Vi som sitter i kommunfullmäktige förstår att det var nödvändigt för att kunna amortera på lånen men allmänheten tänker inte så.

Delar av kulturskolan avvecklades utan hänsyn till att det var en av de bästa kulturskolorna i landet och utan hänsyn till vad elever och personal vädjade om. Landsbygdsskolor och förskolor var nedläggningshotade och efter en jobbig och slitsam process blev det en kostsam folkomröstning som visade att majoriteten av Vimmerby kommuns invånare ville ha kvar dessa. Så blev det visserligen men folk blev mer och mer irriterade. Det blev intagningsstopp på förskolor, ett lagbrott som rättades till men ändå, skadan var redan skedd.

Dåvarande majoritet som styrde, S och M, vände visserligen ekonomin något uppåt men inte folks förtroende. Det hände vid ett flertal tillfällen att människor som inte sympatiserar med SD, än mindre röstar på oss, för att få prata av sig sin ilska gentemot de styrande. Man kände sig totalt åsidosatt, kommunen bara körde sitt race och lyssnade inte på invånarna.

Ingela Nilsson Nachtweij som då var oppositionsråd bjöd för första gången in SD en gång per månad så vi fick en inblick i deras beslut eftersom vi inte var med i några nämnder. Kritiken mot den nuvarande majoriteten är lite för snabb, ni hade fyra år på er att vinna väljarnas förtroende utan att lyckas. Vad händ? Jo ni förlorade valet precis som det varnats för. Hade ni bara tagit till er av kritiken och lyssnat på väljarna, ja vem vet, då kanske ni fått förtroende att styra Vimmerby i fyra år till.