Strax före klockan 00.30 i natt larmades räddningstjänst, ambulans och polis till en singelolycka i centrala Kisa. Enligt två vittnen kom en pickup i hög fart från Eksjövägen som fortsatte genom Kisa centrum och över Grönedegatan. Bilen stannade först efter att den krockat med två stora björkar. Dessförinnan hade två elskåp körts över, vilket innebar att flera fastigheter, inklusive Kinda-Ydre Sparbank blev strömlösa.

– Det innebar lite strul för oss på morgonen, då vi bland annat fick starta om våra datorer, säger Kinda-Ydre Sparbanks vd Johan Widerström.

När räddningstjänsten kom till platsen satt en ensam man på passagerarsidan.

Artikelbild

| Flera fastigheter blev strömlösa efter nattens singelolycka i Kisa

– Att han satt där tror jag beror på att han först försökt ta sig ut på förarsidan, men den dörren gick inte att öppna och likadant var det med dörren på passagerarsidan, så den fick vi klippa sönder för att få ut honom, säger räddningschef Thomas Blixt.

Mannen fördes i ambulans till Universitetssjukhuset i Linköping med lättare skador.

– Föraren är misstänkt för grovt rattfylleri, då han hade 1,25 promille alkohol i blodet, vårdslöshet i trafik och skadegörelse, säger Erik Terneborn, presstalesperson hos polisregion Öst.