Programmet framfördes till förmån för Fastekampanjen som Svenska kyrkan gör varje år. Det musikaliska programmet "Från Bellman till Moraeus" hade sammanställts av kantorerna Gunilla Book och Roland Sundin som även tränat körerna under ett par månader för att undanröja tekniska svårigheter och hinna så långt så även den estetiska tolkningen hanns med.

– Sammansmältningen av de båda körerna från Horn och Hycklinge kyrkor och Asby och Norra Vi kyrkor var omedelbar och de hittade varandra både musikaliskt och kamratligt, säger Roland Sundin.

Under lördagen var det Horns kyrka som gästades av närmare 40 sångare och musiker. Kända sånger som "Så skimrande var aldrig havet", "Ta av dig skorna", "Det som göms i snö" och "Sträck ut din hand" framfördes och som varvades med presentationer och anekdoter från körmedlemmarna

– Sångernas karaktär av både snabba och lugna sånger fyllda med både humor och känsla togs emot av publiken med många lovord, säger Roland Sundin och fortsätter:

– Att höra musik framföras live med riktiga sångare och musiker utan förinspelat komp och sångpålägg gav publiken en känsla av närvaro och det är på riktigt.

När kvällen var över samlades kollekt in vid utgången och den gav cirka 3 000 kronor till fastekampanjen.

Under söndags kvällen gavs samma program i Asby kyrka, som var fylld till sista plats. Även här mottogs sångprogrammet med många lovord och kollekt samlades in till kampanjen.