Eric Nilsson och Ulla Dose Nilsson

Så minns vi Eric Nilsson och Ulla Dose Nilsson.

Eric Nilsson var kyrkoherde i Hultsfred och därefter präst i Sevede.

Eric Nilsson var kyrkoherde i Hultsfred och därefter präst i Sevede.

Foto: Anders Lagerman/arkiv

Familj2019-12-14 08:00

Minnesord

Vi har många ljusa och fina minnen av Eric Nilsson och hans hustru Ulla Dose Nilsson. Min bekantskap med Eric och Ulla började på 1970-talet i Hultsfred där Eric var kyrkoherde och Ulla lärare på gymnasiet. Ulla dog sommaren 2018 och Eric i november 2019. De träffades som unga studenter i Uppsala och fick ett långt liv tillsammans med sina tre söner och deras familjer.

Eric och Alf var medlemmar i Lions Club Hultsfred. Det var så vi träffades först. Eric var en präst i tiden och ordnade många sammankomster  i kyrkan för Lions medlemmar med respektive. Eric blev senare även prost i Sevede kontrakt.

Som pensionärer flyttade Eric och Ulla till Härnösand där Ulla växt upp. Det går inte att skriva om Eric utan att ta med Ulla. De höll alltid ihop och hade som en osynlig aura kring sig.

Bekantskapen utvecklade sig genom att Eric och Ullas son Stefan gifte sig med Alfs dotter Eva. Eva och Stefan bodde i Nacka och blev ett ställe där vi ofta träffade varandra. Det var vid högtidsdagar som födelsedagar, vigsel, dop då Eric döpte sina barnbarn, konfirmation och studentexamen. Det var alltid trevligt och glatt med tankeutbyte när vi träffades.

Eric och Ulla finns inte längre bland oss. Med de lever kvar i ljusa minnen med röster och bilder i vårt medvetande.

Vi är tacksamma för att vi fick lära känna Eric och Ulla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!