– Rimforsa skola har varit med i många år, minst tio år, i den här internationella matematiktävlingen. Den startades i Frankrike och i år var det 60 länder som deltog, säger Lena Ölfvingsson, lärare på skolan.

Alla elever på skolan från förskoleklass till årskurs sex deltar i tävlingen som startade 21 mars och pågick under en vecka.

– Man jobbar även med kängurumatten över hela läsåret, men då med äldre uppgifter. Uppgifterna sätts ihop i de deltagande länderna och totalt är det 25 frågor, säger Lena Ölfvingsson.

Artikelbild

| Lina Bengtsson, Saga Borg, Alfred Eng och Astrid Blom är några av elverna som prisades under onsdagsmorgonen

Saga Borg och Alfred Eng går i klass 6a respektive 6b och båda tycker att det är ett bra och roligt inslag med mattetävlingen.

– Det är intressant att lösa matematikproblem och just den här tävlingen är ett steg längre. Man kan få tre till fem poäng beroende på svårighetsgrad, säger Saga Borg.

– Frågorna handlar mycket om problemlösningar och det kan vara lite klurigt ibland men det är både utmanande och roligt, säger Alfred Eng.

Lina Bengtsson och Astrid Blom går i 4a respektive 4b.

Artikelbild

| Lena Ölfvingsson och Sara Hemäng höll i prisutdelningen

– Det är en kul tävling och det är bra att man får utnyttja sina kunskaper och att man faktiskt kan så mycket, säger Lina Bengtsson.

– Vi är faktiskt ganska duktiga på matte, säger Astrid Blom.

Artikelbild

| Sara Hemäng och Lena Ölfvingsson är lärare på Rimforsa skola

På onsdagsmorgonen fick alla skolans elever belöning för sina insatser med kängurumatten.