Var går pengarna 2006?

I juni togs ett beslut om kommunens budget för tre år framåt. Under hösten gjorde kommunfullmäktige en översyn på denna budget med anledning av befarade kostnadsökningar. Man beräknar nu att läget för år 2006 har försämrats med 11, 5 miljoner kronor.

Eksjö/Mariannelund2005-11-18 07:33

Budgeten för år 2006 uppgår till 651 miljoner kronor, netto. De områden där kostnadsökningarna är störst är inom Vård- och omsorgsektorn och barn- och ungdomssektorn. Orsaken till försämringen efter fullmäktiges budgetbeslut i juni, beror även på minskade skatteintäkter, närmare bestämt 3 934 000 kronor, samt minskad inkomstutjämning, kostnadsutjämning, regleringsbidrag och minskat bidrag i LSS-utjämningen. Ingen av dessa förändringar var kända när budgetbeslut togs i juni. Skillnaden mellan det beslutet och försämrade ekonomiska förutsättningar kombinerat med nya behov uppgår till ungefär 20, 7 miljoner kronor.
- Det blev tuffare än vad jag hade trott med de ökade kostnaderna, säger kommunalråd Lennart Bogren och berättar att det behövs 13 miljoner kronor för att betala av Eksjö kommuns låneskuld.
Jörgen Beck är ansvarig för ekonomiavdelningen i Eksjö kommun. Han redovisar resultaten av höstens budgetöversyn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!