Paolo Roberto om fetma

På tre veckor skulle han äta skräpmat och se hur mycket han gick upp i vikt. Därefter skulle han testa olika bantningsmetoder. Paolo Roberto har besökt Eksjö och föreläst om kost och hälsa.

Paolo Roberto avråder från bantning. Han tycker att det är bättre att tänka på vad man äter och att röra på sig.

Paolo Roberto avråder från bantning. Han tycker att det är bättre att tänka på vad man äter och att röra på sig.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2009-03-12 07:32

Den före detta boxaren Paolo Robertos föreläsningen i Eksjö handlade mycket om dokumentärerna han gjorde på
TV 3.
I samband med att folkhälsoinstitutet släppte en rapport om att svenskarna blir allt tjockare, blev Paolo Robertos uppgift att se hur mycket han skulle gå upp i vikt om han åt skräpmat under tre veckor. Innan experimentet påbörjades var han i toppskick, på elitnivå träningsmässigt. Han vägde 69 kilo, hade bra kondition och bra blodvärde.

Varnar för E621
- Jag gick in i sockrets och fettets värd bland snabbmat och halvfabrikat. Det är otroligt vad kemikalier och socker det finns i råvaror som vi inte ens tänker på, sa han.
Han varnade särskilt för smakämnet E621 som finns i en hel del produkter, bland annat i chips. Ämnet stimulerar smaksensorerna och gör att människan gillar det och inte kan sluta äta.

Drack mycket läsk
Paolo Robertos första dag i experimentet inleddes med att han struntade i frukosten.
När han åt frukost valde han det mest onyttiga, bland annat kalaspuffar som innehåller både socker och honung.
Till detta drack han fruktnektar, som innehåller 14 procents socker, och rostat bröd med sylt på. Mellanmålet bestod utav en chokladkaka och läsk.
- Läsk innehåller mängder med kalorier men ger ingen mättnadskänsla. Därför kan vi dricka hur mycket som helst. Vi hade aldrig orkat äta samma kalorimängd i fast föda. När jag var liten brukade jag och min bror få dela på en 33 centiliters cola på lördagarna. Numera dricker barnen två och en halv liters läsk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!