Ett 30-tal personer om dagen besöker Karamellkokeriet i Mariannelund under pÄskhelgen för att hitta nÄgot att lÀgga i sina pÄskÀgg. Eller för att ha nÄgot hemma att ge till pÄskkÀrringarna som knackar pÄ dörren kanske.
1980 Ät en genomsnittlig svensk 9,8 kilo godis. 2005 hade konsumtionen ökat till 15,2 kilo, enligt Jordbruksverket. Totalt sÀljs 35 000 ton lösviktsgodis per Är. Svenskarna Àter faktiskt mer Àn 15 kilo godis om Äret.
Karamellkokeri laddar för pÄsk
Söta praliner, gula marsipankycklingar och smÄgodis i regnbÄgens fÀrger... VÀlkommen till en godisÀlskares paradis.
Teaterkonfekt passar att fylla godisÀggen med i pÄsk.
Foto:
SÄ jobbar vi med nyheter LÀs mer hÀr!