Hotas av nedläggning

Nu är det åter igen nedläggningshot för mataffären Tempo i Ingatorp. Butiksägare Magnus Berglund säger att om ingen förändring sker snart måste antagligen affären upphöra.

Mataffären Tempo i Ingatorp är nu nedläggningshotad igen.

Mataffären Tempo i Ingatorp är nu nedläggningshotad igen.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2005-10-18 06:25

Tempo har även tidigare varit nära nedläggning, men då räddats i sista stund av folket från Ingatorpsbygden. Det var för cirka två år sedan som detta inträffade. Hyran var för hög och omsättningen minskade. Strax efter konkursen tog Magnus Berglund via sitt bolag över affären. Engagerade personer från bygden samlade ihop cirka 200 000 kronor och affären var åter igen i full gång. Till en början gick affärerna mycket bra och kunderna var väldigt stöttande. Men kostnaderna var fortfarande för höga och en lösning blev att skära ner på personal i charken samt att öppna en timme senare.

Fakta

Rättelse
Nej, någon konkurs blir det inte tal om för Tempo i Ingatorp, som vi berättade om i tisdagens tidning. Ägaren Magnus Berglund uppger att verksamheten visserligen drivs med förlust som läget är idag, men att han ändå kommer att undvika att driva rörelsen i konkurs.
Det som gäller idag är en försäljning i första hand och om inte det lyckas blir det frågan om en sedvanlig företagsnedläggning. I så fall blir Ingatorpsborna sin butik fattigare den sista december i år, alltså vid årskiftet. Vår tidning beklagar det felaktiga ordvalet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!