85 år men fortsätter spela

Alf Sigfrid "Spelsigge" Pettersson var bara sex-sju år när han började spela nagdeburger. Och trots att han i dag, tisdag, fyller 85 år så är han igång och spelar fortfarande. Fast numera är det femradigt knappspel som gäller.

Alf Sigfrid "Spelsigge" Pettersson fortsätter spela trots att han i dag fyller 85 år.

Alf Sigfrid "Spelsigge" Pettersson fortsätter spela trots att han i dag fyller 85 år.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2009-04-14 05:30

Dragspelskungen Alf Sigfrid "Spelsigge" Pettersson är inte som vilken 85-åring som helst. Han åker runt på marknader och stämmor och spelar dragspel och det var bara tre år sedan han gav ut sin första egna CD-skiva.
Musiken har alltid funnits i hans liv.
Det började med att han spelade mycket på dansbanor när han var yngre.
På 1960-talet fortsatte han sedan att resa runt som yrkesmusikant och lämnade därmed sitt jobb som yrkeshuggare i skogen.

En legend
- På den tiden bodde jag i Halmstad med min familj och hade mycket spelningar då. Jag brukade kallas för en legend, berättar han.
Sedan cirka nio år tillbaka har han varit bosatt i Mariannelund och de flesta har vid det här laget sett honom på marknader.
Han brukar alltid ha sin vanliga plats och tycker att det är roligt att träffa marknadsknallarna som återkommer år efter år. Han säger att de också för det mesta brukar stå på samma platser på marknaderna.
2003 fick Spelsigge Hjo-gubben, det finaste priset som delades ut i Hjo, och skälet var att han var en folkkär artist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!