Betyget: Är landets bästa sjukhus

Höglandssjukhuset i Eksjö är bästa psykiatriort i landet för AT-läkare. Höglandssjukhuset har också klättrat till nionde plats som bästa sjukhus totalt sett. Det visar Sveriges Yngre Läkares Förening, SYLF:s, ranking över bästa AT-sjukhus.

Höglandssjukhuset rankas bäst i landet av AT-läkare inom psykiatri.

Höglandssjukhuset rankas bäst i landet av AT-läkare inom psykiatri.

Foto: Ivonne Svahn

Eksjö2018-09-07 09:00

Varje år låter SYLF AT-läkarna (den allmäntjänstgöring som läkarna gör efter utbildningen) betygssätta sjukhusen de arbetar på. Årets rankning besvarades av drygt 1 700 AT-läkare.

I Jönköpings län hamnade Eksjö i helhetsbedömningen på nionde plats i landet av totalt 68 sjukhus.Värnamo Sjukhus ligger nu på plats 29 och Länssjukhuset Ryhov på plats 31.

Alla de tre sjukhusen har klättrat i rankningen.

– Att det bästa ligger på nionde plats är roligt för hela regionen. Resultatet visar att vi är en attraktiv region, vilket stärker framtida kompetensförsörjning, säger Kjell Ivarsson, sjukvårdsdirektör, område kirurgisk vård, i Region Jönköpings län.

De läkare som gör sin AT inom psykiatri har gett Höglandssjukhuset bäst betyg i landet.

Värnamo Sjukhus delar andraplatsen med Västerviks Sjukhus.

David David Rydin och Robin Kihlbaum, biträdande chefsöverläkare och ansvarig för AT-läkarna på psykiatriska kliniken på Höglandssjukhuset, gläds över resultatet:

– Det beror på lika delar struktur och personligt engagemang. Vi har väl inarbetade rutiner för ta hand om AT-läkare, säger Robin Kilbaum.

– De andra klinikerna gör också stora ansträngningar. Jag känner en stolthet över hela sjukhuset och vår ambition att skapa en bra miljö för våra AT-läkare, påpekar David Rydin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!