Med dagens mobiler går det att göra långt mer än att bara ringa och skicka sms och de digitala tjänsterna blir bara fler.

– Det finns risk för digitalt utanförskap hos bland annat äldre. Bara för att man har tekniken så betyder det inte att man klarar av att komma åt informationen om man inte behärskar tekniken. Det har jag ju själv erfarenhet av, säger fritidssamordnare Inger Häll, som tillsammans med kollegan Rosita Jarl och arbetsmarknadshandläggare Harald Arréhn samverkat kring den gemensamma idén om en IT-kurs för äldre.

– Vi funderade på vilka vi skulle be om hjälp och kom fram till ungdomar. Därför såg vi skolan som en självklar samarbetspartner, säger hon.

Artikelbild

| I sommar arrangeras en datakurs på Bobinen för seniorer.

Två ungdomar från Eksjö, i form av feriearbetare samt en handledare från Studieförbundet Vuxenskolan kommer att hålla i den kostnadsfria kursen på Bobinen i Mariannelund i sommar.

Deltagarna ska vid kurstillfällena ges möjlighet att ställa frågor och få hjälp med hur man använder sin mobiltelefon, surfplatta eller dator.

– Vi provar det här under tre tillfällen i sommar och hoppas på en längre period nästa år, säger Inger Häll.

Första kurstillfället äger rum den 18 juni och följs upp av ytterligare två inom de närmaste veckorna. Vid ett tillfälle kommer det bli information från en bank och vid ett annat från biblioteket.

En liknande kurs kommer även att genomföras i Eksjö. Den kursen är redan fullbokad och har 20 personer i kö.