Tryckt stämning bland ovetande anställda

Efter onsdagens chockbesked att 100 av Hjältevadshus 250 anställda varslas om uppsägning var stämningen tryckt bland de anställda. ”En mycket tung dag”, säger GS-fackets ombud Carolina Schön.

Foto: hjältevadshus

Eksjö2019-02-06 20:30

Onsdagen 6 februari var en svart dag i lilla Hjältevad. Vid ett möte med företagsledningen på eftermiddagen informerades de anställda vid Hjältevadshus om att 100 av de 250 anställda varslas om uppsägning – 85 kollektivanställda och 15 tjänstemän.

Lokalombudsman Carolina Schön vid GS-fackets Avdelning 5 Smålands Högland fanns på plats när beskedet kom.

– Det är en tung dag i dag. Vi var förberedda på att informationsmötet avsåg ett varsel, men inte medvetna om att det skulle vara så stort, berättar hon.

– De anställda visste ingenting i förväg, så det kom så klart som en chock. Det är många arbetstillfällen som försvinner och drabbar så många i både Hultsfreds kommun (Hultsfredshus ägs av Hjältevadshus) och i Eksjö kommun, säger Carolina Schön.

Hur de respektive anläggningarna kommer att drabbas är ännu för tidigt att säga något om.

– Så här i inledningsskedet vet vi ingenting. Inte mer än att företaget nu anmält till Arbetsförmedlingen om att ett varsel om totalt 100 personer är lagt. Varseltiden är på fyra månader och under den tiden ska man komma överens. Förhandlingarna inleds snarast och dessa får utvisa vad som händer, säger Carolina Schön.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om