Tre män misstänks för försök till mord

Beväpnade med bland annat skarpladdat vapen misstänkts tre män ha attackerat en annan man i 30-årsåldern.

Tre män ställs inför rätta för ett misstänkt mordförsök i mariannelund.

Tre män ställs inför rätta för ett misstänkt mordförsök i mariannelund.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2020-01-13 15:00

Händelsen inträffade en kväll i augusti 2018 intill torget i Mariannelund. Nu åtalas tre män, varav en minderårig, för mordförsök på en annan man.

En av männen ska, enligt åtalet, haft en framträdande roll när våldet utövades. Han misstänks ha riktat en skarpladdad pistol och försökt avfyra skott mot mannen, ha slagit honom med en hammare och huggit densamme med en kniv.

De andra männen ska ha slagit honom med ett baseballträ respektive åsamkat skärskador. Gärningen ska enligt åtalet varit livsfarlig.

Den mannen som ska ha utövat mest våld åtalas även misstänkt för grovt vapenbrott, narkotikabrott och flera allvarliga trafikbrott, därav två fall av misstänkt grov vårdslöshet i trafik.

Ett av åtalen berör misstänkt vårdslöshet i trafik i centrala Vimmerby i mitten av mars 2019 där mannen misstänks ha kört i uppemot 200 kilometer i timmen och överskridit heldragna linjer och genomfört omkörningar trots mötande trafik och i kurvor med skymd sikt. 

Bara dagar efter händelsen blev mannen misstänkt för grov vårdslöshet i trafik i en närliggande kommun där han enligt stämningsansökan misstänks ha kört i uppemot 150 kilometer i timmen i tättbebyggt område och vid skolor, på fel sida vägen och i motsatt färdriktning i en rondell.

Han är också misstänkt för en olovlig körning i Eksjö i april 2019. Mannen förnekar brott förutom en misstänkt grov vårdslöshet i trafik i Skåne och Halland 2018, vilken han i förhör vare sig erkänt eller förnekat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!