Totalförbud mot mobiler införs

Eksjö simhall är från och med december månad en skärmfri zon. För att föräldrarna ska se sina barn, men också för att motverka smygfotografering.

Eksjö simhall inför totalförbud för mobiler och skärmar i simhallen.

Eksjö simhall inför totalförbud för mobiler och skärmar i simhallen.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Eksjö2018-12-04 20:00

Annika Fyhr, arena- och anläggningschef säger att det främst är av säkerhetsskäl man nu inför ett totalförbud för mobiler och skärmar i simhallen. Tekniken får framöver helt enkelt stanna i omklädningsrummet.

Än så länge har det inte hänt något allvarligt i simhallen men det har funnits tillfällen det kunnat gå riktigt illa, på grund av föräldrar suttit nedsjunkna i sina mobiler, enligt anläggningschefen.

– Vi upplever ofta tillbud som kunnat bli allvarligt om inte badvakterna sett det. Det kan vara ett barn som inte är så bra på att simma som hoppar i där det är djupt. Föräldrarna ser det inte. Telefonen är liksom viktigare, säger Annika Fyhr.

– Att gå till badet tycker vi ska vara kvalitetstid att göra något tillsammans med sitt barn och att vara i vattnet. Den lilla tid man är i simhallen behöver man vare sig mobil, padda eller dator.

Undantag görs om man har sitt barn på simskola, då kan man sitta i cafeterian intill och använda anläggningens wifi.

– Då har vi fullt ansvar under 40 minuter.

En annan anledning till förbudet är att en del filmar och fotograferar.

– Med dagens teknik vet man inte om man fotograferar sitt egna barn eller någon annan. Och idag går det att simma under vattnet med sin mobil.

Simhallen valde allt eller inget:

– En del simhallar har valt att införa skärm-, andra fotoförbud, men då kan man hamna i diskussioner som är tråkiga. Vi bestämde om vi ska göra något så ska det vara totalt, säger hon.

Undantag kan göras men man får då fråga personalen först.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om