Tonåring död efter olycka

Sex personer fördes till sjukhus efter att en personbil kört av vägen och voltat på riksväg 40. En av de drabbade avled under natten.

Foto: Johan Nilsson/TT

Hult/Eksjö2018-12-22 00:51

Sex personer fördes till sjukhus efter att en personbil kört av vägen och voltat på riksväg 40. En av de drabbade, en femtonårig pojke, avled under natten.

Det var strax efter midnatt som räddningstjänsten och ambulans larmades till en bilolycka på väg 40 i höjd med Hult, öster om Eksjö. Bilen hade kört av vägen och hamnat på taket.

I bilen färdades sex tonåringar, samtliga hemmahörande i Jönköpings län. Sju ambulanser och lika många enheter från räddningstjänsten kallades till platsen.

- De hade tagit sig ut ur bilen när vi kom fram och vi har därför sysslat med akut omhändertagande i samarbete med ambulans och polis, säger Erik Lewenhaupt.

Enligt en bulletin från Höglandssjukhuset Eksjö fördes tre personer, samtliga i tonåren, till Höglandssjukhuset. En av dem uppges vara oskadd, en lindrigt skadad. De båda skickas hem efter behandling. Den tredje personen beskrivs som måttligt skadad och är inlagd för vård. Två personer fördes till Länssjukhuset Ryhov, de visade sig vara lindrigt skadade och kunde lämna sjukhuset efter några timmar.

Under lördagsmorgonen kunde polisen bekräfta att en tonåring avlidit på sjukhus. De anhöriga är underrättade.

Polisen bedömer att det var en singelolycka men varför bilen gick av vägen och voltade är än så länge oklart.

– Man har, utifrån den information jag har nu, inte kunnat prata med alla inblandade ännu, sade Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid Polisen Region Öst vid halvtretiden på lördagen.

Bilen, en Toyota registrerad för sex passagerare, var belagd med körförbud.

– Den som kört bilen kommer att misstänkas för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning och vållande till annans död. Det kan även bli några kompletterande brottsrubriceringar under utredningens gång.

Polisen har bärgat bilen och tagit den i beslag för att senare genomföra en teknisk undersökning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!