Han tillträdde formellt den 24 september och presenterades nyligen på en pressträff där även kommunalrådet Annelie Hägg som är ordförande i Itolv AB och avgående VD:n Stefhan Carlsson medverkade.

Andreas Brantgården bor i Jönköping med fru och tre barn, men kommer ursprungligen från Brantås som ligger mellan Nässjö, Eksjö, Sävsjö och Vetlanda och har en gedigen bakgrund inom såväl bygg, bostäder samt kommunal verksamhet.

– Jag är utbildad byggnadsingenjör i grunden. Sedan drev jag Brantås Bygg innan jag sålde det för tio år sedan. Därefter var jag mark- och exploateringschef på Jönköpings kommun i tre år, sedan ansvarig för bygg, anläggning och entreprenad på TransAB i tre år och senast hade jag en tjänst som VD på Kylpanel i Nässjö, säger Andreas Brantgården.

Vad fick dig att söka tjänsten som VD för Itolv?

– Jag ville ha en ny utmaning och såg en annons på den här tjänsten under julledigheten. Den lät spännande och jag har alltid gillat Eksjö som stad och har ganska bra koll på trakten från några av mina tidigare jobb, säger Andreas Brantgården.

Den nya tjänsten innebär fortsatt förvaltning av Itolvområdet men även utveckling av Nannylund där bolaget numera äger stora delar.

– Det anmärkningsvärda med Itolv är att så gott som hela området på 30 000 kvadratmeter är uthyrt. Det finns möjlighet att bygga ytterligare där och det ska vi titta på. Den stora utvecklingen finns dock på Nannylund där vi vill exploatera och bygga en ny stadsdel på sikt. Det krävs dock ändringar i detaljplanen och projektet är stort och kräver fler inblandade aktörer, säger Andreas Brantgården.

Annelie Hägg som är ordförande för Itolv AB är nöjd med rekryteringen av den nye VD:n.

– Vi hade sex ansökningar till tjänsten och tre personer var på intervju. Vi kände dock att Andreas hade precis den kompetens som vi behöver i bolaget i det här läget när vi står inför nya utmaningar och är väldigt nöjda med den här lösningen, säger Annelie Hägg.

Avgående VD:n Stefhan Carlsson har många år inom bolaget bakom sig, men kände att det var läge för nya krafter att ta vid.

– Jag flaggade redan vid årsskiftet 2016/2017 att jag ville varva ner. Nu blev jag kvar lite längre och kommer även finnas tillgänglig som stöd för den nye VD:n en tid framöver. I framtiden kommer jag verka som konsult i ett eget bolag och ta mig an olika projekt, säger Stefhan Carlsson.

Itolv AB ägs till 35 procent var av Eksjö kommun och PEAB. Övriga 30 procent ägs av Leif Sundsvik.