Spärrade av efter att misstänkt bomb hittats

Under natten till måndagen påträffades ett misstänkt farligt föremål i Eksjö. Nationella bombskyddet var under morgonen på plats och desarmerade den misstänkta bomben.

Avspärrningen tas bort.

Avspärrningen tas bort.

Foto: Jimmy Karlsson

Eksjö kommun2019-12-09 07:06

Det var vid 03.20-tiden som polisen larmades till en adress i centrala Eksjö. Detta sedan en person påträffat ett misstänkt föremål på platsen. När den första styrkan anlände till området hittades mycket riktigt ett föremål som gjorde att polisen snart tog beslutet att kalla in Nationella bombskyddet. Samtidigt spärrades området runt föremålet av.

Tidigt på morgonen anlände bombskyddet till platsen och området som spärrades av utökades till korsningen Södra Kyrkogatan/Södra storgatan, Södra Kyrkogatan/Österlånggatan, Norra Kyrkogatan/Österlånggatan. 

Vid 07.30-tiden påbörjades utrymning av ett hus som ligger i anslutning till fyndplatsen. Ungefär samtidigt gjorde bombgruppen bedömningen att föremålet var skarpt och avspärrningarna utökades ytterligare på platsen till att även innefatta den kyrkogård som ligger i området.

En bombrobot användes i samband med arbetet på platsen och vid strax innan klockan 09 meddelade polisen att föremålet oskadliggjorts.

Under förmiddagen genomfördes en teknisk undersökning på platsen och strax därpå hävdes avspärrningarna. Polisen har i nuläget inte uppgett vad det misstänkta föremålet bestått av.

Det finns ingen misstänkt för händelsen i nuläget. 

Polisens tekniker jobbar med att säkra eventuella spår.
Polisens tekniker jobbar med att säkra eventuella spår.
Karta: Eksjö
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!