Utlåtandet kommer från Stella Bremer, 6 år gammal, som är på plats med sin mamma Emma Bremer.

– Det är bra att det är anpassat för olika åldrar. Barn slutar leka för tidigt och finns det inget så är det klart att de slutar, säger Emma Bremer.

Lekparken har utökats och innehåller både klätterställningar för lite äldre barn, hinderbana och gungor. Dessutom finns en ny grillplats och gott om gröna ytor runtom.

Artikelbild

| En lite klurigare klätterställning för de lite äldre barnen finns nu i Tennisparken.

– Den lilla lekplatsen fanns från början, sen kom tanken att göra en mötesplats, berättar Elisabeth Jörgensen, som är stadsträdgårdsmästare på Eksjö kommun och "spindeln i nätet" bakom förnyelsen av Tennisparken.

– Jag ville skapa en naturlig lekplats, det är därför vi valt att ha bark på marken, säger Elisabeth Jörgensen.

Lekparken och parken i stort är nu öppen för lek, men ännu väntar man på specialbeställda lampor i form av hängande prästkragar, som kommer från Elisabeth Jörgensens egna idé, med viss inspiration från andra platser.

– Det har investerats runt 1,2 miljoner i parken. Från idé till att allt finns på plats har tagit ungefär två år, berättar Elisabeth Jörgensen.

Artikelbild

| Elisabeth Jörgensen, stadsträgårdsmästare, och Ola Johansson, odlingsintresserad, hjälpte barnen att plantera blommor under lördagens invigning.

Under lördagens invigning fanns representanter från Eksjö kommun på plats och från de politiska partierna. Besökarna bjöds på grillad korv vid den nya grillplatsen. Tillsammans med Ola Johansson, boende i Mariannelund, så bjöd Elisabeth Jörgensen in barnen till att plantera blommor, gräslök och ruccola i små krukor, som sedan kommer att planteras i rabatten i parken.