Sålde företaget – köpte det igen

Inge Bengtsson betonar vikten av mänsklig kontakt och det präglar hans arbete i sin firma. Ett företag han sålde 2017 men köpte tillbaka året efter.

Foto:

Kråkshult2019-02-19 12:40

Inge Bengtsson, Korsberga, inledde vårens föreläsningar i Kråkshult. Inför en fullsatt lokal berättade han om sitt liv och sitt företag. Inge Bengtsson föddes på en bondgård och det märktes redan tidigt att han var kreativ.

När han en dag, ett antal år senare, kom i kontakt med Skeppshult köpte han inte en utan 30 cyklar. Det blev också starten på hans egna verksamhet 1982.

– Första året sålde jag för lika mycket som nu kommer in på en dag, berättar han.

Med tiden har sortimentet i firman utökats med gräsklippare, motorsågar, båtmotorer och mycket mer. Kundkretsen sträcker sig 10–15 mil, ibland längre om det säljs på annons.

Efter stormen Gudrun var han snabb med att ordna fram bensin och elverk.

– Det ökade på försäljningen med fyra miljoner, förklarar han.

Generösa öppentider, hans sätt att möta och hjälpa har gjort honom vida känd och populär bland kunderna, även om det för honom betytt långa resor och arbetsdagar. Något han själv förklarar blivit en livsstil.

Men för några år sedan kände han att orken och lusten försvann.

– Jag var trött på det, förklarar han varför han sålde företaget 2017.

I ungdomen förlorade han genom en olyckshändelse synen på sitt ena öga. Ett halvår efter han sålt företaget fick han en blödning i det andra.

– Då trodde jag det var kört, säger han.

Men en lyckad operation gjorde att även lusten återkom. Förra året köpte han tillbaka hela sitt företag, sen sålde han halva igen och driver det nu i kompanjonskap.

Inge Bengtsson sålde sitt företag efter många år - för att köpa tillbaka det igen året efter.
Inge Bengtsson sålde sitt företag efter många år - för att köpa tillbaka det igen året efter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!