Dagen inleddes med att konferencieren och tillika Mariannelunds borgmästare, hemvändaren Anders Stejdahl, invigde från scenen på torget.

Anders Stejdahl är bördig från Mariannelund, men har varit borta från orten i drygt 30 år innan han flyttade hem igen förra året.

– En sådan här dag är så viktig för att ge folk möjlighet att komma samman ännu mer, säger han.

Artikelbild

| Tappra Mariannelundsbor trotsade regnet när Köttbullefesten arrangerades i lördags. Och allt eftersom vädret blev bättre på eftermiddagen strömmade fler gäster till.

Från scenen följde sedan underhållning i olika former och i en strid ström. Efter Vena Musikkårs inledning följde bland annat Ingatorpsflickorna, trollkarlen MagicKjell samt Felix Paulsson och Viktor Brindmark som spelade fyrhändigt på marimba.

Höjdpunkten var annars prisutdelningen då årets godaste köttbullar skulle koras.

– Efter juryns blindtest visade sig sjuårige London Bengtsson stå som odiskutabel segrare. Juryn var helt överens, berättar samhällsföreningens Eva-Lena Hangren.

Förstapriset bestod av en matberedare samt en tavla. Och köttbulletävlingen visade sig var killarnas grej det här året, för tvåa kom Mikael Salminen.

Artikelbild

| Mariannelunds borgmästare Anders Stejdahl hälsade välkommen och höll sedan i trådarna från scenen.

På kvällen väntade sedan öltält där Fredrik Ankarman och gruppen Heart and Bones uppträdde.

– En jättelyckad dag. Vi uppskattar att det var cirka 300–400 personer som slöt upp på dagen, och ungefär lika många på kvällen, berättar ordföranden för Mariannelunds Samhällsförening, Gun Samuelsson.

Artikelbild

| När det regnade som värst var det trångt under de skyddande träden på torget i Mariannelund.

– Visst var det en del besökare utifrån, men extra roligt att se att det var så många Mariannelundsbor som sökte sig ut, säger hon.