Markus Kyllenbeck, som bland annat driver ett fastighetsbolag med fastigheter i bland annat Eksjö kommun, har på senare år också varit drivande i att Mariannelund fått nya verksamheter till orten. Det har inneburit att Byggmax etablerat sig i Mariannelund men också att de stora industrifastigheterna, som tidigare Söderhamn Eriksson huserade i, fått nytt ägarskap och en ny tillvaro som datahallar.

Vid näringslivsgalan i Eksjö kommun i oktober utsågs han till Årets företagare.

Vid tisdagskvällen valdes han till Eksjös nya moderata kommunalråd, efter att Carina Lindström slutar.

– Det ska bli jätteroligt, kommenterar han.

Carina Lindström säger att Markus Kyllenbeck "kommer att tillföra nya kvalitéer och mycket som behövs som är bra" till kommunen.

– Jag litar helt och fullt på valet av honom och känner mig trygg. Alla partier har tagit emot det väl, säger hon.

Carina Lindström var när hon valdes till kommunalråd, bosatt i Mariannelund, och nu blir även hennes efterträdare en person från samma ort.

– Det är ju lite roligt. Det är ju det andra moderata kommunalrådet i raden så det är lite unikt. Markus Kyllenbeck har en förmåga att se hela kommunen. Det tycker jag alla gör men man ser det på ett annat sätt i vardagen, säger hon.

Markus Kyllenbeck gör en raketkarriär inom politiken.

– Jag engagerade mig politiskt inför det här valet, säger han och förklarar partitillhörigheten i den värdegrund och engagemang han har.

Redan på onsdagen satte han sig in i de nya uppgifterna och följde Carina Lindströms arbete.