Polisen utreder våldtäkt i Eksjö

Man greps misstänkt för våldtäkt mot yngre kvinna.

Arkivbild

Arkivbild

Foto: Peter Jigerstrom

Eksjö kommun2020-01-10 20:37

Under fredagen inledde polisen en utredning om väldtäkt mot en yngre kvinna i Eksjö. Kvinnan kontaktade polisen och berättade att hon hade blivit utsatt för en våldtäkt tidigare under dagen.

Kvinnan har berättat för polisen att hon varit i en bostad tillsammans med en man och att han då ska ha utsatt henne för handlingar som rubriceras som våldtäkt. Förhör har hållits med kvinnan och hon har också fått skjuts till sjukvården där hon har undersökts och vårdats.

– Kvinnan är i 20–årsåldern och den misstänkte mannen är några år äldre, berättar polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Efter förhören med kvinnan tog polisen kontakt med en jouråklagare som fattade beslut om att anhålla den misstänkte mannen i hans frånvaro, samt att polisen skulle genomföra husrannsakan i den bostad där brottet ska ha ägt rum. Polisen har genomfört en kriminalteknisk undersökning i bostaden och föremål har tagits i beslag för att säkra bevisning för utredningen.

Under eftermiddagen har den misstänkte  anträffats, gripits och kommer nu att förhöras. Åklagaren kommer sedan att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen. 

– Han greps i samhället Eksjö, säger Thomas Agnevik.

Några närmare uppgifter om de inblandade eller om ärendet vill polisen inte delge i nuläget.

Karta: Eksjö (platsen är inte exakt)
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!