Polisen avbryter sökandet efter Nathalie

Polisen avbryter nu den stora sökinsatsen efter den försvunna 21-åringen Nathalie som varit försvunnen sen i lördags.

Eksjö2018-12-20 17:06

– Utsikterna att hitta Nathalie vid liv är ytterst begränsade, säger Nils Rydberg, t.f. områdeschef vid polisen på Höglandet på en presskonferens vid 16-tiden på torsdagen.

Där meddelade polisen att man nu tagit beslutet att avbryta den stora och omfattande sökinsats som pågått i stort sett oavbrutet sen i måndags. Men trots att fyra dygn har gått har sökandet inte gett någon resultat som innebär att man hittat 21-åringen eller hennes mobil, som är den sista kontakt som finns för var hon kan ha befunnit sig.

– Vi har haft egen personal i stor omfattning både till forts, hundpatruller , svävare och med helikopter. Även Försvarsmakten har deltagit med stora resurser och vi har haft stor hjälp av Missing People och har totalt sökt igenom 27 kvadratkilometer, säger Nils Rydberg.

Nu ser inte polisen längre någon mening med att fortsätta sökandet i den omfattningen.

– Vi kommer att fortsätta att söka i mindre omfattning och följa upp olika tips. Vi är fortfarande angelägna om att hitta en lösning och en förklaring till vad som hänt, säger han.

Peter Brinkhammar är, är förundersökningsledare vid Höglandspolisen i Eksjö och förklarar varför man inledningsvis öppnade en förundersökning om människorov.

– Då var mycket oklart om hur försvinnandet gått till och varför. Vi har också haft misstankar mot personer under utredningsarbetet, de har inte på något sätt stärkts, men vi har ännu inte avslutat utredningen utan jobbar vidare för att hitta en lösning, säger han.

21-åringen försvann i lördags. Hon talade med en nära anhörig vid niotiden och uppgav då att hon skulle åka till Nässjö för att ta tåget till en annan nära anhörig.

Enligt polisen har hon varit i Nässjö, men aldrig tagit tåget utan återvänt till Eksjö.

– Det bekräftas av en övervakningsfilm i en butik från klockan 11.30-tiden i lördags. Om någon sett henne efter det vill vi gärna ha uppgifter om det, säger Nils Rydberg.

Den enda kontakt som finns med den försvunna 21-åringen efter övervakningsfilmen i butiken är den signal från hennes mobiltelefon som polisen lyktats positionera till en telemast nära riksväg 40 och vägen till Ormaryd under måndagen. Sen dess har telefonen varit avstängd.

Det är främst i det området som den stora sökinsatsen som pågått sen i måndags har bedrivits, men trots omfattningen på den och att den pågått i fyra dygn har man ännu inte kommit närmare gåtans lösning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!