Paviljongerna löser lokalbristen på Furulundskolan

Med den nya paviljongen på Furulundsskolan försvinner den lokalbrist som varit påtaglig på skolan under en längre tid. "Underbart", säger lärare Ellinor Johansson.

Lärarna Lena Erlandsson, årskurs fyra, Ann-Charlotte Dahlberg och Anders Nilsson, årskurs 6,  Ellinor Johansson, årskurs 5 samt Maria Österberg som är resurs i årskurs 4. Samtliga lärare är i höst behöriga på mellanstadiet.

Lärarna Lena Erlandsson, årskurs fyra, Ann-Charlotte Dahlberg och Anders Nilsson, årskurs 6, Ellinor Johansson, årskurs 5 samt Maria Österberg som är resurs i årskurs 4. Samtliga lärare är i höst behöriga på mellanstadiet.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2019-08-20 15:30

– Det ska bli färdigt. Det är arbete in i det sista men det är besiktigat och klart, summerar Ellinor Johansson på måndagseftermiddagen, medan hon och annan personal plockar upp saker som ska hitta sin rätta plats.

Paviljongen som nu står klar rymmer tre klassrum, tre grupprum, personalrum samt fem toaletter plus en handikapptoalett i en korridor. I och med modulen frigörs ytor i det så kallade A-huset till förmån för förskoleklass och förskola som nu får fler ytor.

– Nu kan vi samarbeta mycket bättre på mellanstadiet och det ser vi i personalen fram emot, beskriver hon.

64 elever i årskurs 4-6 tog under tisdagen lokalerna i bruk för första gången. Totalt började 275 elever höstterminen på Furulundskolan under tisdagen. 23 av dem var nybörjare.

Furulundsskolan är den skolan som har ökat med flest behöriga lärare, enligt skolchef Bengt-Olov Södergren.

– Jag har gjort en inventering med hjälp av rektorerna i grundskolan som visar att vi har ökat andelen lärare med lärarexamen inför detta läsåret. Vi kommer att ha den säkerställda statistiken i september. När det gäller förskolan så håller vi på och sammanställer det underlaget, säger han.

Höstterminen inleds med att årskurs sju på onsdag gör en vandring till Tyresbo mellan Rumskulla och Mariannelund.

På fredag genomförs den traditionella Furulundsdagen, en gemensam aktivitet för alla elever på hela skolan. Elever från årskurs förskoleklass till nian delas in i grupper för att lära känna varandra.

– Vi är redo för skolstart och ser fram emot ett nytt läsår, säger rektor Ann-Sophie Larsson.

Paviljongen togs i bruk under tisdagen.
Paviljongen togs i bruk under tisdagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!