Ovanligt lugnt nyårsfirande rapporterades

Trots nyårsfirande med en del skumpa runt om på Höglandet blev det en ovanlig nyårshelg. Inte en enda person omhändertogs för fylla av polisen.

Inte en enda person hamnade i fyllecell under nyårsnatten. Inte heller gjordes några anmälningar om våld i allmän miljö under jul- och nyår.

Inte en enda person hamnade i fyllecell under nyårsnatten. Inte heller gjordes några anmälningar om våld i allmän miljö under jul- och nyår.

Foto: Gustav Skogens Bold

Höglandet2019-01-04 14:44

När polisen på Höglandet summerar perioden från jul och nyår fram till fredagen sticker perioden ut på ett positivt sätt. Jul- och nyårsfirarna verkar både ha varit lugnare och nyktrare än vanligt.

– Vi har inga anmälningar om våld i offentliga miljöer under vare sig jul- eller nyårshelgen, säger Mattias Ljung vid polisen på Höglandet.

Likaså summerar han att berusningsgraden varit "okej" under de aktuella stora festdagarna. Inte en enda person behövde sova ruset av sig på polisstationen när 2018 blev 2019, enligt LOB, Lagen om omhändertagande av berusade personer.

– Ingen blev frihetsberövad för fylleri under nyårsnatten, säger Mattias Ljung.

– Det är ganska ovanligt, påpekar han.

Lite mer festande med överförfriskade personer som följd blev det under juldagsnatten.

– Då omhändertogs tio personer för fylleri. Det ligger i nivå med hur det brukar vara, säger han.

Polisen på Höglandet har under helgerna och mellandagarna haft en del fokus på Höglandets vägar, eftersom många rört sig i trafiken, den aktuella perioden.

Den största insatsen gjordes i norra delen av Höglandet i trakterna kring Aneby och Tranås.

– Vi har även varit i andra kommuner på Höglandet men då samlade vi ihop en avsatt personalstyrka av dignitet, säger han.

Vid insatsen som ägde rum i onsdags, från lunchtid och fram på kvällen, kontrollerades totalt 400 fordon. Det resulterade i tre drograttfyllor, tre olovliga körningar samt tio ordningsböter för hastighet och överlast.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!