Möjligt att idrottshallar stänger

Tillfälligheter gör att Olsbergs Arena inte har några större evenemang nu. Något fritidschef Stefan Hallberg, är tacksam över.

Olsbergs arena skulle haft större evenemang i mars och april som hade preliminärbokats men där artisterna ändrade sig. Det gör att man just nu inte har några större publika evenemang.

Olsbergs arena skulle haft större evenemang i mars och april som hade preliminärbokats men där artisterna ändrade sig. Det gör att man just nu inte har några större publika evenemang.

Foto: Ivonne Svahn

Eksjö kommun2020-03-11 17:00

– Vi hade ett par stora evenemang preliminärbokade där artisterna ändrade sina tankar, säger han om det han nu anser, ganska lyckosamma glappet, som uppstått i kalendern i corona-tider.

Han berättar att närmaste stora publikdragare är dansfesten den 9 maj då alla dansgrupper samlas. 

– Den dagen är det extremt mycket folk. Då är det upp emot mot 2 000 besökare och ett hundratal medverkande per föreställning, säger han.

Gör ni några åtgärder i andra hallar?

– Inte som det är i dagsläget. De rekommendationer som kommer, kommer vi följa. Men har man en match med många personer på läktaren så kanske man ska grunna på vad man ska göra.

Stefan Hallberg säger att han skickat förfrågan till sina länskollegor hur de tänker.

– Det finns många idrottsanläggningar där det rör sig mycket folk. Och tränar du hårt är du mer mottaglig för infektion. Jag tror vi behöver ett gemensamt ställningstagande om vi behöver agera. Om vi stänger simhallen och de andra har öppet, så skulle det skicka knasiga signaler.

Du kan tänka dig en stängning av simhallen?

– Om det skulle visa sig att det finns förhöjd risk i en vattenmiljö, så finns det ingen anledning att bjuda på en smittorisk, säger han.

Om Eksjö julmarknad varit nu. Hade den ställts in?

– Det är en bra fråga. Att ställa in hade man nog inte gjort. Men den enskilde hade nog inte satt sig i de miljöerna. Sedan hade man fått ta ställning till om man velat att personalen skulle träffa 20 000 personer, påpekar Hallberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!