Medborgarkontoret drar ner kraftigt

Öppettiderna på Medborgarkontoret i Mariannelund försämras kraftigt och dras ner till mindre än hälften. "Antalet ärenden inte alls är lika många som de var förr", säger verksamhetsledare Robert Glader.

Robert Glader, verksamhetsledare på Emilkraften, berättar om varför öppettiderna på Medborgarkontoret i Mariannelund mer än halveras.

Robert Glader, verksamhetsledare på Emilkraften, berättar om varför öppettiderna på Medborgarkontoret i Mariannelund mer än halveras.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2019-05-03 18:00

På sitt förra möte beslutade styrelsen för Emilkraften, Mariannelundsbygdens utvecklings- och servicecentrum, att dra ner antalet timmar som Medborgarkontoret har öppet.

Medborgarkontoret erbjuder boende på orten hjälp och vägledning i flera frågor som avser den offentliga servicen. I torsdags började de nya öppettiderna gälla och det blir en rejäl minskning. Tidigare hade man öppet fyra timmar dagligen, fem dagar i veckan. Nu är det fyra timmar per dag men bara två dagar i veckan som gäller. Från 20 till åtta timmar i veckan, med andra ord.

– Orsakerna är flera, men framför allt har vi sett att antalet ärenden inte alls är lika många som de var förr, berättar verksamhetsledare Robert Glader.

– Tidigare fick vi hjälpa till med att fylla i mycket blanketter, hjälpa till med bostadsbidrag, kontakter med försäkringskassan med mera. Det har helt ändrat karaktär nu när många lösningar görs via nätet, säger Robert.

– Nu för tiden är övervägande delen av våra medborgarkontorsärenden kopplade mot nya svenskar. Generellt kan de anpassa sig till våra öppettider, berättar Robert.

I och med det minskade behovet anser man det inte vara motiverat att ha så pass mycket öppet som man hade tidigare.

– Det har istället bidragit till att vi har kunnat göra lite förändringar och omprioriteringar i organisationen. Dessutom finns vi ju tillgängliga per telefon under andra tider, säger Robert Glader.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!