Robert Stejdahl har fött upp travhästar i snart 40 år och har fått fram flera hästar som blivit miljonärer på tävlingsbanan. Nu kan han ha en ny stjärna på gång. Mot alla odds lyckades nämligen fyraårige Pinto Bob vinna sitt försök och senare bli tvåa i finalen av Sprintermästaren i Halmstad.

– Jag var på plats i Halmstad i torsdags, men hade inga större förhoppningar på förhand. Hästen hade visat fin fart tidigare, men galopperat bort sina chanser för ofta. Jag pratade med ägaren innan som inte hade tänkt anmäla till loppet, men tränaren Robert Bergh hade övertygat honom om att det var värt att prova, säger Robert Stejdahl.

I försöksloppet skötte sig Pinto Bob perfekt och spurtade bäst av alla till en klar seger. I finalen fick han en dryg inledning i vida spår fram till ledningen, men höll berömvärt som tvåa i mål. Totalt tjänade hästen 750 000 kronor under kvällen och Robert Stejdahl kunde inkassera 150 000 kronor i uppfödarpremier.

Artikelbild

| Robert Stejdahls uppfödningar har snart tjänat två miljoner kronor i år och på sitt lilla material ligger han på 18:e plats bland uppfödarna i Sverige.

– Jag är jättenöjd med hästens insats och placeringen. Han har fina pengar att tävla om i höst också så det kan bli spännande, säger Stejdahl vars hästar i år dragit in nästan två miljoner kronor på tävlingsbanorna.

En del av dem drog Thanasi Bob in som tvåa på V75 i lördags. Mer kan det bli på onsdag då Pastore Bob startar i Visby i Gotlandslöpningen.

– Det är väldigt kul att följa hästarna. Jag har dragit ner lite på verksamheten på sistone, men nu blir man ju lite sugen på att satsa, säger Robert Stejdahl.